Με τη νέα σχολική χρονιά, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ καλεί τους μικρούς φίλους της αιολικής ενέργειας να επισκεφθούν τη θεματική ενότητα που υπάρχει στον ιστότοπό της eletaen.gr και είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Εκεί θα βρουν:

 
Για τις εκδόσεις της ΕΛΕΤΑΕΝ

 • Με το βιβλίο «Φύσα αεράκι φύσα με…», που έχουν εκδώσει  η ΕΛΕΤΑΕΝ και η WindEurope, τα παιδιά μπορούν να γνωρίσουν τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη της αιολικής ενέργειας. Βασίζεται στη συζήτηση δύο μαμάδων (μίας Πολωνής υπέρμαχου των αιολικών πάρκων και μιας Βρετανίδας δημοσιογράφου) και μιας νεαρής Ιρανής και έχει σκοπό να αναδείξει πώς οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως ο άνεμος, θα μεταμορφώσουν τον πλανήτη μας σε ένα καθαρότερο μέρος για όλους μας.

  To βιβλίο βρίσκεται ΕΔΩ.
   
 • Η ανανεωμένη έκδοση «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια» απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-11 ετών. Το περιεχόμενο του εντύπου προετοιμάστηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου ΣΑΕΚ, και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε, αναδιατυπώθηκε και επανασχεδιάστηκε από την ΕΛΕΤΑΕΝ.

  Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων (σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες) ενθαρρύνονται τα παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια, όπως για παράδειγμα πώς δημιουργείται και πώς μετριέται ο άνεμος, ποιες είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια κ.ο.κ.

  Στόχος του εντύπου είναι να είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό, είτε στο σχολείο με τους δασκάλους, είτε στο σπίτι με τους γονείς. Στις τελευταίες σελίδες του εντύπου υπάρχει ένας οδηγός για δασκάλους και γονείς, που περιέχει τις λύσεις των δραστηριοτήτων, καθώς και μια σειρά από χρήσιμες ιστοσελίδες με πληροφορίες για την αιολική ενέργεια, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

  Το έντυπο σε pdf βρίσκεται ΕΔΩ.
   
 • Περισσότερο υλικό στα Αγγλικά σχετικά με την αιολική ενέργεια στην ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ένωσης αιολικής ενέργειας WindEurope ΕΔΩ.
   

Επιπλέον, οι μεγαλύτεροι φίλοι της αιολικής ενέργειας μπορούν να ενημερώνονται γύρω από 25 αλήθειες σε σχέση με τους μύθους που διαδίδονται για αυτήν, μέσω της πρωτοβουλίας ask4wind, στο δικτυακό τόπο www.ask4wind.gr