Στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρωτοβουλίας clima21 παρουσία φίλων και υποστηρικτών από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και οικολογικό χώρο.

 Όπως επισήμανε ο επικεφαλής της κίνησης Ηλίας Ευθυμιόπουλος, συγγραφέας, τ. διευθυντής Νέας Οικολογίας, τ. διευθυντής Greenpeace και τ. υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, η ιστοσελίδα αυτή έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην ασκούμενη πολιτική για το κλίμα και την επιστημονική τεκμηρίωση. Σήμερα, τόνισε, η ενημέρωση γύρω από το ζήτημα της κλιματικής κρίσης κυριαρχείται από «θόρυβο» ο οποίος προκαλεί σύγχυση και εμποδίζει την κοινή γνώμη να διαμορφώσει ολοκληρωμένη άποψη γύρω από σημαντικές παραμέτρους όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η εξοικονόμηση και άλλα.

Μέσα από έγκυρη αρθρογραφία, αναλύσεις και αυστηρά επιλεγμένες ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και με εκδηλώσεις και ημερίδες που πρόκειται να διοργανωθούν, το clima21 φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για εκείνους που θέλουν να έχουν σαφή, σφαιρική και καθαρή άποψη γύρω από τα θέματα της Ενέργειας και της Κλιματικής Αλλαγής.