Στις 28 Νοεμβρίου διοργανώνεται από την κοινοπραξία Green Hysland στα Γκραν Κανάρια η δεύτερη ημερίδα/συνάντηση εργασίας για το πράσινο υδρογόνο από ΑΠΕ στα νησιά.

Η επιλογή του τόπου είναι ιδανική μιας και η Ισπανία μέσω του Canary Islands Institute of Technology (ITC) πρωτοπορεί εδώ και 25 χρόνια, αναπτύσσοντας καινοτόμες λύσεις που αυξάνουν τη διείσδυση των ΑΠΕ σε μικρά, χαμηλού δυναμικού νησιωτικά ηλεκτρικά δίκτυα. Λόγω της ιδιομορφίας τους, της απομακρυσμένης και απομονωμένης θέσης τους, τα νησιά αναγκάζονται να καταφύγουν σε δημιουργικές λύσεις προκειμένου να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες. Το Ινστιτούτο ITC θεωρείται πρωτοπόρο στην ανάπτυξη τεχνολογιών πράσινου υδρογόνου και εφαρμόζει πιλοτικά προγράμματα που συνδυάζουν τη χρήση ΑΠΕ και υδρογόνου.

Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα Sustainable Integration of Green Hydrogen on Island Electrical Systems της Green Hysland εκπρόσωποι του ITC θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα Biogreenfinery ως case study για το κατά πόσο είναι τεχνικά εφικτή και οικονομικά βιώσιμη η χρήση του πράσινου υδρογόνου και των συνθετικών καυσίμων στις μεταφορές. Η ατζέντα της ημερίδας περιλαμβάνει επίσης παρουσίαση από την Green Hysland του οικοσυστήματος υδρογόνου που αναπτύσσεται τώρα στη Μαγιόρκα, ως προς την αποθήκευση, τη μεταφορά, το διοικητικό του σκέλος κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν τις εργασίες online.