Η δύσκολη επιστροφή στην κανονικότητα
Απόσπασμα από το βιβλίο του Πήτερ Φράνκοπαν «οι Μεταμορφώσεις της Γης», μτφ. Νίκος Λίγγρης, εκδόσεις Aλεξάνδρεια
Απόσπασμα από το βιβλίο του Πήτερ Φράνκοπαν «οι Μεταμορφώσεις της Γης», μτφ. Νίκος Λίγγρης, εκδόσεις Aλεξάνδρεια
Από την πρόσφατη μελέτη HANZE της EE, προκύπτει ότι οι συνολικές επιπτώσεις των πλημμυρικών φαινομένων στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί τα τελευταία 150 χρόνια κατά ποσοστά που φτάνουν το 500% - 1000%, πράγμα που δεν μπορεί να είναι ανεξάρτητο από την Κλιματική Αλλαγή.
Η European Hydrogen Backbone (EHB) προτείνει πέντε πιθανούς διαδρόμους εφοδιασμού υδρογόνου για την επίτευξη των επιταχυνόμενων στόχων απανθρακοποίησης της Ευρώπης ως το 2030
Παρά την μεγάλη αύξηση στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από την Κίνα, υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις που δείχνουν ότι η ζήτηση για ορυκτά καύσιμα στις ασιατικές χώρες θα ενταθεί συνολικά.
Τα αποτελέσματα της Διάσκεψης COP29 δεν ήταν ούτε εξαιρετικά καλά, ούτε εντελώς καταστροφικά. Η βασική απόφαση των συνέδρων ήταν ένας νέος «συλλογικός, ποσοτικοποιημένος στόχος» για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο οποίος θα αντικαταστήσει την ισχύουσα παγκόσμια συμφωνία για την παροχή 100 δισ δολαρίων ετησίως στα φτωχότερα κράτη προκειμένου να προσαρμοστούν.
Ενώ ο κόσμος αγωνίζεται να εξασφαλίσει πολύτιμα μέταλλα για την κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Ιαπωνία φαίνεται πως έπιασε το τζάκποτ μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων εκατοντάδων εκατομμυρίων τόνων πολύτιμων μετάλλων.
Η Χάγη, με νόμο που ψήφισε τον Σεπτέμβριο 2024, έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο η οποία απαγορεύει τις διαφημίσεις που προωθούν προϊόντα ορυκτών καυσίμων, ή/ και καταστροφικές για το κλίμα υπηρεσίες.