ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Olivia Colman εναντίον ορυκτών καυσίμων

Σαν μεγαλοστέλεχος πετρελαϊκής εταιρείας ντυμένη με λάτεξ, η Olivia Colman εμφανίζεται ως Oblivia Coalmine σε ένα νέο βίντεο που καυτηριάζει το γεγονός ότι πολλά ασφαλιστικά ταμεία στη Βρετανία επενδύουν τις αποταμιεύσεις των συνταξιούχων σε κεφάλαια εταιρειών ορυκτών καυσίμων.

Οι «βόμβες άνθρακα» που πρέπει να εξουδετερωθούν

Η κρίση είναι εδώ. Η κλιματική αλλαγή «συμβαίνει πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο», σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC) Jim Skea από το Imperial College του Λονδίνου. Και τον περασμένο Οκτώβριο, μια ομάδα κορυφαίων επιστημόνων για το κλίμα, με επικεφαλής τον οικολόγο William Ripple του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, προειδοποίησε ότι το κλιματικό σύστημα «εισέρχεται σε αχαρτογράφητα νερά» και ότι «τα σημεία ανατροπής πλησιάζουν πιο γρήγορα από το αναμενόμενο».

Οι «βόμβες άνθρακα» που πρέπει να εξουδετερωθούν

Πετρέλαιο και αίμα!

Παρά την ενίοτε μεγάλη χρονική απόσταση, η φιλόδοξη λογοτεχνία μπορεί να προσεγγίσει την τρέχουσα γεωπολιτική με εξαιρετική δύναμη. Ο πολύς Άπτον Σίνκλαιρ στο βιβλίο του Πετρέλαιο! (μτφρ. Αύγουστος Κορτώ, σελ. 651,  Καστανιώτης) φωτίζει την εξάρτηση απ’ το πετρέλαιο με απόσταση ογδόντα ετών.

GLOBAL NEWS

Πράσινη ναυτιλία

H Euronav, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρεία με δεξαμενόπλοια στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει στον στόλο της 120 πλοία μηδενικού άνθρακα. Ήδη εξαγόρασε έναντι $1,15 δισ την χαμηλών εκπομπών ναυτιλιακή εταιρεία CMB.Tech και αναδείχθηκε σε αδιαμφισβήτητο πρωτοπόρο της  εποχής της καθαρής ναυτιλίας.

Πράσινη ναυτιλία

Η Ινδία σε αντίστροφη πορεία

Την ώρα που ο πλανήτης συζητά την απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα, η Ινδία αντιμετωπίζει ένα δυσεπίλυτο ενεργειακό πρόβλημα, όχι ασυνήθιστο στις αναπτυσσόμενες χώρες: Το πώς θα αυξήσει γρήγορα το ενεργειακό της δυναμικό προκειμένου να καλύψει τις αυξανόμενες παραγωγικές της ανάγκες της.

Η Ινδία σε αντίστροφη πορεία

Energean: πρόοδος για το project αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

Η μεγάλη πρόοδος στο project της αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στον Πρίνο ήταν μια από τις σημαντικές εξελίξεις του τρίτου τριμήνου του 2023, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Tελ Αβίβ, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης (Trading Statement & Operational Update).

Energean: πρόοδος για το project αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ